fbpx

Mallinnettu fiiliskuva vs hybridikuva

Hybridikuva ja 3D-mallinnettu fiiliskuva – mitä eroa näillä oikein on? Kumpi näistä kannattaisi valita?

3D-mallinnettu fiiliskuva

Fiiliskuva, sisustettu kuva, miljöökuva, millä nimellä kuvaa halutaankaan kutsua, on kuva, jossa tuote tai asia on sijoitettu johonkin ympäristöön. Kuvan tarkoituksena on esimerkiksi tuoda esille käyttötapoja tai näyttää, miltä tuote voisi näyttää vaikka kotona.

Meidän fiiliskuvat ovat 3D-mallinnettuja. 3D-mallintamalla voidaan tuottaa fiiliskuvia jo valmiista 3D-mallista. Fiiliskuviin voidaan rakentaa asiakkaan ja yrityksen tyylinen miljöö, johon oma tuote sopii täydellisesti. Fiiliskuvia voidaan tuottaa tuhansia ja tuhansia ja kaikissa voi olla erilainen tyyli, fiilis ja sisustus. 3D-mallinnetussa fiiliskuvassa siis mallinnetaan kaikki. Koko kuva koostuu yksittäisistä 3D-malleista, jotka on kaikki tuotu omaan paikkaansa kuvassa ja niistä on rendattu kuvaksi.

Lue täältä lisää fiiliskuvasta.

Hybridikuva

Hybridikuva on perinteisen valokuvaamisen ja 3D-mallinnetun fiiliskuvan yhdistelmä. Siinä tuotekuvasta luodaan fiiliskuva lisäämällä kuva tuotteesta mallinnettuun ympäristöön. Hybridikuvan avulla voidaan siis luoda valmista tuotekuvaa hyödyntäen erilaisia fiiliskuvia.

Hybridikuvassa 3D-mallien avulla mallinnetaan miljöö valokuvaamalla otettua tuotekuvaa varten. Valokuva liitetään mallinnettuun ympäristöön ja sitä muokataan niin, että miljöö sekä kuva sopivat yhteen ja niin että kokonaisuus näyttää aidolta. Samaa tuotekuvaa varten voidaan tehdä erilaisia ympäristöjä sekä sisustuksia ja näin saada monta erilaista kuvaa, vaikka siitä kuinka tuotetta voitaisiin käyttää kotona.

Lue täältä lisää hybridikuvasta.

Hybridikuvan ja 3D-mallinnetun fiiliskuvan ero

Hybridikuva eroaa 3D-mallinnetusta fiiliskuvasta sillä, että tuote on siinä niin sanottu oikea kuva. Hybridikuva on järkevä vaihtoehto silloin kun tuotteista on olemassa todella hyvän laatuiset tuotekuvat, jotka on otettu mielellään studiossa ja syvätty. Tuotekuvia olisi hyvä olla myös monesta kuvakulmasta. Näin saadaan varmistettu, että miljöö ja kuva sopivat saumattomasti yhteen. Hybridikuvan luomisessa suurin ero on valaistuksien ja värisävyjen saaminen yhteneviksi ja toisiinsa sopiviksi. Tämä johtuu siitä, että itse kuva on otettu tietyssä valaistuksessa ja sitten hybridikuva tehdään toisessa valaistuksessa. Valaistuksien erot ja muut yksityiskohdat vaativa yleensä paljon korjauksia, jonka vuoksi hybridikuva on hieman aikaa vievämpi 3D-mallinnettuun fiiliskuvaan verrattuna.

Mikäli tuotteista ei ole hyviä tuotekuvia, kannattaa fiiliskuvat toteuttaa 3D-mallintamalla. Näin pystytään luomaan laadukas kuva, jossa kaikki näyttää kuuluvan yhteen. Samalla sinä saat myös 3D-mallit tuotteista, sillä ne tulee luoda fiiliskuvia varten. Samasta 3D-mallista voidaan toteuttaa myös tuotekuvat, joten sinun on mahdollista saada kaikki tarvitsemasi kuvamateriaali kerralla.

Lisää
artikkeleita