fbpx

3D-mallinnetut tuotekuvat ja fiiliskuvat

Voivatko ne korvata perinteisen kuvaamisen?

Yritykset hyödyntävät edelleen kuvaamista saadakseen tuotteistaan markkinointi- ja myyntimateriaalia. Kuvamateriaalin tuottaminen on yleistynyt verkkokauppojen ja sosiaalisen median myötä, sillä uutta materiaalia tarvitaan koko ajan niin mainoksiin kuin verkkokaupan tuotteisiinkin. Yleisesti markkinointi- ja myyntimateriaalilla tarkoittaa niin tuotekuvia kuin niin sanottuja fiiliskuvia.

Kuvauttaminen vaatii kuitenkin valmistavalta yritykseltä muutakin kuin vain kuvaajan palkkaamisen ja kuvauspäivän sopimisen. Se vaatii myös tuotteen valmistamisen, somistustuotteiden hankkimisen, mahdollisen sisustussuunnittelijan tai muun visuaalisen ihmisen palkkaamisen tai edes avun saamisen kuvauspäivälle, kuvaustilan varaamisen ja ehkä vuokraamisen, itse kuvaamisen ja kuvaajan sekä kuvien käyttämisen Photoshopissa. Tämän ainakin päivän urakan jälkeen valmistajalle jää kuvauksien purkaminen ja asioiden palauttaminen sekä valmistettujen tuotteiden kuljettaminen sekä varastointi. Tämän lisäksi kuvia joudutaan vielä odottamaan tovin ennen kuin ne saadaan edes yrityksen omaan käyttöön. Tuotekuvien ja fiiliskuvien tuottaminen siis maksaa aikaa ja rahaa sekä sitoo pääomaa valmiisiin tuotteisiin, jotka odottavat varastossa niiden myyntiä ehkä jopa alennettuun hintaan.

Mitä jos tämä ei olisikaan se ainoa tapa tuottaa tuotekuvia ja fiiliskuvia? Mitä jos tuotekuvat ja fiiliskuvat voitaisiinkin tuottaa 3D-mallintamalla?

3D-mallintamalla voidaan tuottaa asiakkaan haluamia fiiliskuvia jo valmiista 3D-malleista. Fiiliskuviin voidaan rakentaa asiakkaan ja yrityksen tyylinen miljöö, johon oma tuote sopii täydellisesti. Fiiliskuvia voidaan tuottaa tuhansia ja tuhansia ja kaikissa voi olla erilainen tyyli, fiilis ja sisustus. Ja tämä kaikki pystytään toteuttaa halvemmalla kuin perinteiset fiiliskuvat, sillä 3D-mallinnetut erityyliset fiiliskuvat ovat nopeampi luoda kuin kuvauttamisessa ja vielä ilman fyysistä tuotetta.

Ovatko tuotekuvaukset menneisyyttä ja 3D-mallinnetut kuvat tulevaisuutta?

Lisää
artikkeleita