fbpx

3D-malli sisustussuunnitelmaan

Sisustussuunnittelijoiden ja sisustusarkkitehtien osaamisen hyödyntäminen on jo todella yleistä julkisien tilojen ja yritysten toimistojen sisustussuunnittelussa. Sisustusalan ammattilaisten osaamisen hyödyntäminen on yleistynyt myös kuluttajien keskuudessa, jossa asiakkaat haluavat valita kotiinsa oikeat ja toimivat ratkaisut, jotka kestävät aikaa ja käyttöä.

Sisustussuunnittelijat ja sisustusarkkitehdit luovat asiakkailleen aina projektista mallinnetun sisustussuunnitelman, jonka avulla voidaan tehdä suunnitelmat projekti toteutukselle. Sisustussuunnitelmaan saadaan myös kaikki tilan osat millilleen sekä tila varmasti toimivaksi. Suunnitelman avulla päästään myös näkemään, miltä valmis tila voisi näyttää ja tätä voidaan näyttää asiakkaalle. Sisustussuunnitelman avulla saadaan parhaimmillaan myös tarkka lista siitä, mitä tilaan ollaan hankkimassa ja kuinka paljon mitäkin huonekalua tai muuta esinettä tilaan tulee.

Voisi siis sanoa, että sisustussuunnittelussa mallinnus on erittäin tärkeä työkalu, josta ei tänä päivänä enää tingitä. Miten sinä voisit saada tuotteesi sisustusalan ammattilaisten sisustussuunnitelmaan ja saada näin tuotteesi, vaikka isojen pörssiyhtiöiden tiloihin?

Sisustussuunnittelijat ja sisustusarkkitehdit käyttävät suunnitelmissaan aina 3D-malleja. Suunnitelmiin ei siis voida liittää välttämättä ollenkaan sellaisia tuotteita, joista ei ole olemassa 3D-mallia. Jotta tuotteillasi olisi siis edes mahdollisuus päästä näihin suunnitelmiin, tulisi tuotteista olla 3D-mallit, joita voidaan suunnitelmissa käyttää. 3D-mallin tulisi olla laadukas, mutta se ei saisi olla tiedostokooltaan liian suuri, jotta mallinnusohjelmat jaksavat niin sanotusti pyörittää 3D-mallia. Tämän lisäksi tulisi huomioida 3D-mallin tiedostomuoto, joka riippuu täysin siitä, mikä on suunnittelijan käyttämä mallinnusohjelma. 3D-mallien tulisi vielä olla saatavilla niin, että sisustusalan ammattilainen voisi vain ladata mallin ja liittää sen omaan suunnitelmaansa. Tähän on olemassa erilaisia objektikirjastopalveluita, joita voi hyödyntää tai sitten 3D-mallit voisivat olla saatavilla esimerkiksi omilla verkkosivuilla.

Sisustussuunnittelijoilla on käytössä monia eri ohjelmia, joista jokainen valitsee omaan käyttöönsä aina parhaimman vaihtoehdon. Yleisimpiä ohjelmia ovat ArchiCAD-, SketchUP- ja Revit-ohjelmistot. Jotta sisustussuunnitelmassa voitaisiin käyttää 3D-mallejasi, on niiden tiedostomuotojen oltava sellaisia, että ainakin nämä ohjelmat voisivat avata ja käyttää niitä. Me toimitamme 3D-mallimme asiakkaalle aina useammassa tiedostomuodossa. Nämä tiedostomuodot ovat obj, fbx, 3dm ja .max. Suurin osa ohjelmistoista pystyy käyttämään obj- ja fbx-tiedostomuotoja. Jokaisella ohjelmistolla on oma natiivitiedostomuotonsa, joka tarkoittaa sitä, että ohjelmisto pystyy hyödyntämään parhaiten tällaista tiedostomuotoa. Rhinoceros 3D:n natiivi on 3dm, Cinema 4D:n on c4d ja .max on 3ds Max:n natiivi.

Tutustu 3D-malleihin tästä.

Lisää
artikkeleita