fbpx

3D-mallin mahdollisuudet

10 erilaista tapaa hyödyntää samaa 3D-mallia

3D-malli on monikäyttöinen ja monipuolinen malli, jota voidaan hyödyntää moniin tarkoituksiin. Yhdellä tuotteesta tehdyllä 3D-mallilla pystyt saamaan monenlaista materiaalia, jota voidaan hyödyntää niin markkinoinnissa, myynnissä, tuotekehityksessä kuin asiakaskokemuksen parantamisessakin. Tässä esittelemme kymmenen eri tapaa, joissa voidaan hyödyntää samaa 3D-mallia.

3D-malli visualisoimaan tuotetta

3D-mallilla voit visualisoida tuotetta, jota ei ole esimerkiksi vielä valmistettu yhtään kappaletta. Näin voit esitellä tuotetta esimerkiksi sijoittajille tai potentiaalisille asiakkaille. Tämä helpottaa esimerkiksi asiakasta tekemään ostopäätöksen tuotteesta, joka on ennakkomyynnissä ja tulossa vasta tuotantoon.

3D-malli sisustussuunnittelijan tai arkkitehdin piirustuksissa

Sisustussuunnittelijat ja arkkitehdit käyttävät suunnitelmissaan 3D-malleja. Se, että tuotteestasi on valmiina 3D-malli parantaa huomattavasti mahdollisuuksiasi saada se mukaan suunnitelmiin ja näin potentiaalisesti jopa suoraan kaupaksi suunnittelijan lopulliselle asiakkaalle.

3D-mallista uusia variaatioita

3D-malli on helppo tapa testata esimerkiksi uusia värejä ja verhoiluita tuotteeseen. Valmiiseen 3D-malliin voidaan vain mallintaa halutut vaihtoehdot ja näin pystytään visualisoimaan, miltä tuote tulisi näyttämään halutuilla vaihtoehdoilla ilman yhdenkään tuotteen valmistamista.

3D-malli pyöriteltävänä mallina verkkosivuilla tai verkkokaupassa

Tuotteet on yleensä kuvattu vain tietyistä kuvakulmista kuten edestä ja sivulta. Tuotetta voidaan kuitenkin haluta katsoa myös muista kuvakulmista. Valmista 3D-mallia voidaan oikeilla ohjelmilla pyöritellä jopa 360-astetta ja näin nähdä tuote jokaikisestä ja mitä eriskummallisestakin kulmasta käyttäjän haluamalla tavalla. Pyöriteltävään 3D-malliin voidaan myös lisätä konfiguraattori, jonka avulla käyttäjät voivat vaihdella esimerkiksi tuotteen värejä, kankaita tai kokoonpanoja ja saada tuotteesta kokonaisvaltaisen kuva.

3D-malli lisätyssä todellisuudessa

3D-mallia voidaan viedä vieläkin pidemmälle pyöriteltävästä mallista ja sitä voidaan oikeilla ohjelmilla käyttää myös lisätyssä todellisuudessa. Tällä voidaan näyttää miltä oikea fyysinen tuote näyttäisi todellisessa ympäristössä.

3D-malli virtuaalitodellisuudessa

3D-mallille voidaan rakentaa kokonaan oma ympäristönsä, johon se voidaan sijoittaa. 3D-mallia voidaan hyödyntää esimerkiksi virtuaalishowroomin tai esittelytilassa, joissa voidaan esitellä 3D-malleja ja näin tuoda minne vain. Näin pystytään luomaan showroom, joka ei ole sidottuna mihinkään fyysiseen paikkaan.

3D-mallista tuotekuva

3D-mallista voidaan luoda tuotekuva ilman fyysistä tuotetta. 3D-mallista voidaan rendata tuotekuvat jokaisesta kuvakulmasta, jokaisella variaatiolla ja millä vain taustalla eikä tuotteiden kuvauspäivää tarvitse järjestää ollenkaan.

3D-mallista fiiliskuva

3D-mallista pystytään tuotekuvien lisäksi luomaan fiiliskuvia. Valmiille 3D-mallille voidaan luoda miljoonia eri taustoja, tuotekombinaatiota ja tunnelmia. Yksi 3D-malli – monta miljoonaa mahdollista fiiliskuvaa

3D-mallista animaatio

3D-malli mahdollistaa animaatiot ja videot tuotteesta, jossa voidaan esitellä esimerkiksi tuotteen käyttömahdollisuuksia ja sen vaihtoehtoja. 3D-mallia voidaan esitellä videolla samalla tavalla kuin fyysistä tuotetta, ja videota voidaan käyttää myös mainonnassa ja myynnissä apuna.

3D-malli peliin

Mitäpä ei 3D-mallista voisi tehdä. 3D-mallit ovat pääraaka-aine peleissä, ja sinunkin 3D-mallisi voi päätyä peliin. Pelit ovat edelleen erittäin yleisesti käytettyjä, joten tuotteen saama näkyvyys pelissäkin voi olla tuottoisaa.

Se, että samaa 3D-mallia voidaan käyttää näihin kaikkiin käyttökohteisiin ei kuitenkaan tarkoita, että 3D-mallille ei tarvitse tehdä muutoksia. Esimerkiksi sisustussuunnittelijan tai arkkitehdin piirustuksiin, pyöriteltäväksi sekä lisättyyn todellisuuteen tarkoitetut 3D-mallit tulee keventää niin, että 3D-mallin niin sanottu paino eli tiedoston koko ei ole liian suuri, jotta järjestelmät jaksavat käyttää 3D-mallia. Tuotekuviin ja fiiliskuviin taas yleisesti halutaan 3D-malli, joka on tarkka ja vastaa täysin tuotetta, joten sen tulee näin olla yksityiskohtainen ja realistinen. Tämä lisää 3D-mallin painoa.

Lisää
artikkeleita