fbpx

Rakennusten 3D-visualisointi

Rakennusten 3D-visualisointi on jo yleinen tapa, kun kyseessä on esimerkiksi iso rakennuskokonaisuus. Tämän avulla voidaan näyttää kelle tahansa, miltä rakennus näyttäisi valmiina ja miltä jokainen asunto voisi näyttää tai mitkä ovat asuntojen eri materiaalivaihtoehdot ja miltä ne näyttäisivät asunnossa.

3D-visualisointi on asioiden visualisoimista 3D-mallien 3D-mallinnuksen avulla. Sen tarkoituksena on, että 3D-mallintamalla luodaan rakennuksesta 3D-malli, vaikka rakennusta ei edes olisi vielä olemassa. Tämä rakennusta esittävä 3D-malli voidaan sitten sijoittaa 3D-mallinnettuun ympäristöön ja voidaan nähdä, miltä esimerkiksi oma omakotitalo näyttäisi omalla tontilla. Rakennuksen 3D-visualisoinnin ei tarvitse jäädä vain sen ulkopuolelle, vaan 3D-mallintamalla voidaan visualisoida talon jokainen huone. Tämä auttaa hahmottamaan esimerkiksi suurilla pinnoilla olevia materiaaleja ja auttaa niiden valinnassa, kun päästään näkemään miltä ne voisivat näyttää oikeasti.

3D-visualisointi rakennuksen tiloista ja niiden käyttötarkoituksista

Rakennusten 3D-visualisointi luo todella paljon mahdollisuuksia. Sen avulla voidaan suunnitella ja muokata tiloja. Esimerkiksi vanhan talon remontointia voidaan havainnollistaa visuaalisesti mallintamalla talon nykyinen pohja sekä materiaalit ja muokkaamalla niitä sen mukaan, mitä remontissa haluttaisiin tehdä ja miten taloa haluttaisiin parantaa.

3D-visualisoinnin tarkoituksena on tuoda ajatukset ja ideat visuaaliseksi malliksi. Sen tarkoituksena on näyttää, miltä oma visio näyttäisi. Se mahdollistaa muutoksien vaikutuksien näkemisen ja auttaa päättämään materiaaleja ja muita asioita. Sen tarkoitus on auttaa asiakasta ymmärtämään suunnittelijan vision tilasta tai rakennuksesta.

3D-visualisoinnin mahdollisuudet ovat rajattomat. Sillä voidaan visualisoida talo, vaja tai muu rakennus, pihasuunnitelma, kohteen ympäristöä ja sen sopimista ympäristöön, sisätiloja ja niiden materiaaleja sekä sisustusta. Sillä voidaan visualisoida, vaikka kokonainen kaupunki, kaupunginosia tai tietyn alueen ulkonäkö, kun sinne on rakennettu taloja.

3D-visualisointi kodin sisustuksesta

Lisää
artikkeleita