fbpx

Holli

Mitä projektimme Hollin kanssa sisälsi ja mihin he hyödyntävät 3D-malleja?

Holli on kotimaisten tuotteiden mallisto, johon kuuluu tuoleja, lepotuoli, rahi sekä muita huonekaluja. Tuotemalliston tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Kauhajoella sekä sen lähikunnissa Etelä-Pohjanmaalla. Hollin tuotteita löytyy niin kodeista kuin julkisistakin tiloista. Tuotteissa yhdistyy kestävyys, käyttömukavuus sekä kotimainen valmistus.

Hollilta lähestyttiin meitä, sillä heillä oli tarve saada tuotteista 3D-mallit. Tavoitteena oli, että Hollilla olisi valmiina 3D-mallit, joita sisustussuunnittelijat ja sisustusarkkitehdit voisivat käyttää suunnitelmissaan sekä näin tarjota omille asiakkailleen ja näin Hollilla olisi mahdollista saada lisää myyntiä suunnitelmien kautta.

Projekti Hollin kanssa aloitettiin kartoittamalla juuri 3D-mallien loppukäyttökohde, lähtökohta sekä tuotteet. Hollille tehtiin useammasta valitusta tuotteesta 3D-mallit tietyllä verhoilu- ja materiaalivaihtoehdolla. Hollilta saatiin 3D-mallintamista varten tuotteista DWG-muodossa piirustukset, tarkat kangas- ja materiaalitiedot sekä kuvamateriaalia. Näiden pohjalta luotiin 3D-mallit, jotka käytettiin Hollilla välitarkastuksessa ja tässä saadun palautteen pohjalta 3D-malleja hiottiin vielä.

Koska 3D-mallien käyttötarkoituksena oli juuri sisustussuunnittelijoiden ja sisustusarkkitehtien suunnitelmat, 3D-malleista tehtiin tähän tarkoitukseen sopivat eli yksityiskohdiltaan hieman epätarkemmat, jotta ne toimivat suunnitelmissa. Kaikki 3D-mallit luovutettiin asiakkaalle objektimuodossa, joka mahdollistaa niiden jakamisen sekä hyödyntämisen monessa paikassa. Hollille luotuja 3D-malleja voidaan jatkossa jalostaa myös muihin käyttötarkoituksiin ja 3D-malleista voidaan tehdä uusia variaatioita esimerkiksi verhoiluja vaihtamalla sekä luoda tuote- ja fiiliskuvia. Näin pystytään tuottamaan kustannustehokkaasti uutta visualisointimateriaalia uusiin käyttökohteisiin.

Lisää
artikkeleita