fbpx

Everyday Design Oy

Animaatio 3D-malleja ja 3D-mallintamista hyödyntäen. Tutustu tästä projektin etenemiseen Everyday Designin kanssa.

Everyday Design Oy on vuonna 1995 perustettu yritys, jonka takana toimii äiti ja tytär. Yritys sai alkunsa tavoitteesta tehdä parempia tuotteita kuin mitä markkinoilla oli tarjolla. Everyday Design tarjoaa asiakkailleen sisustustuotteita, jotka ovat kestäviä, ajattomia ja kaikkiin koteihin sopivia. Sisustustuotteista löytyy muun muassa arkea helpottavia sekä kauniita säilytys- ja kierrätysratkaisuja. Yrityksen arvoina on kauneus, käytännöllisyys ja vastuullisuus.

Everyday Design Oy otti meihin yhteyttä, sillä heillä oli tarve videolle, jota he voisivat hyödyntää tuodessaan asiakkailleen esille tuotteensa käytännöllisyyttä ja niiden hyödyntämistapoja. Videota haluttiin hyödyntää niin markkinoinnissa, kun tuotesivuilla tuomassa asiakkaille helpolla tavalla lisää tietoa tuotteesta. Video toteutettiin Everyday Designin valitsemasta tuotteesta ja heiltä saatiin myös esimerkkivideo siitä, millaista tyyliä videoon haluttiin. Esimerkki helpotti ymmärtämään Everyday Designin toiveet ja fiiliksen, jonka he videoon haluavat, jotta pystyimme luomaan heille videon mahdollisimman nopeasti.

Video eli animaatio aloitettiin mallintamalla valittu tuote ja sen kaikki värivaihtoehdot. Tuotteen 3D-mallin valmistuttua oli aika mallintaa tila, jossa 3D-malli on animaatiossa. Tässä animaatiossa tilaksi valikoitui keittiö ja tämä tila mallinnettiin animaatioon sopivaksi. Everyday Design sai mallinnetun keittiön nähtäväkseen ja sai antaa siihen mielipiteensä sekä kommenttinsa, joka perusteella keittiötä paranneltiin.

Kun keittiö oli mallinnettu ja sen valaistus ja kuvauskulma oli hiottu, oli aika määrittää animaation osille niiden liike ja aloituspaikat. Tämän jälkeen animaatio rendattiin frame kerrallaan eli jokainen animaation kuva, frame, rendattiin omanaan. Videossa tapahtuvan liikkeen sujuvuutta ja sen aitoutta voidaan parannella framejä hyödyntäen, sillä mitä enemmän framejä sekunnissa on, sitä tasaisempi liike videolla on. Tämä vaikuttaa kuitenkin itse rendausajan pituuteen, mutta takaa laadukkaamman ja aidomman videon.

Animaation framien rendauksen jälkeen framet, eli kuvat, yhdistettiin ja animaatioon voitiin liittää ääniraitaa. Tässä videossa taustalle laitettiin asiakkaan valitsema ja meille toimittama musiikki, joka tuo videoon omanlaistaan tunnelmaa. Videolle toivottiin myös joitakin tekstejä, jotka kertovat lisää tuotteesta. Nämä liitettiin videolle mukaan ja tulevaisuudessa videota voidaan hyödyntää myös esimerkiksi muille markkinoille tekstejä muuttamalla vaikka toiselle kielelle. Ennen animaation luovutusta Everyday Designille animaatio tallennettiin. Tallentamisessa kannattaa ottaa huomioon tallennuslaatu. Full HD on yleisin laatu, joka mahdollistaa videon hyödyntämisen monella eri tavalla. Kannattaa kuitenkin aina huomioida, että mitä laadukkaampi video on, sitä isompi se on tiedostokooltaan. Mitä isompi tiedostokoko on sitä enemmän se vaikuttaa esimerkiksi verkkokaupan tai verkkosivun nopeuteen, mikä videota siellä käytetään.

Kuvakaappaus Everyday Designille tuotetusta animaatiosta.

Lisää
artikkeleita